Eén uur. Meer had Ellen Wauters, drijvende kracht achter vastgoedconcept Jackie Bohème, niet nodig om een oud herenhuis in de Antwerpse gemeente Niel te kopen. Ze transformeerde het tot Maison Jackie: een unieke ontmoetingsplek én een serene getaway voor iedereen die tot rust wil komen.

Een jaar geleden doorzocht Ellen de vastgoedwebsites, zoals ze elke dag doet, en stuitte ze op een pand in de Dorpsstraat in Niel. “Ik voelde dat ik onmiddellijk moest gaan kijken”, vertelt Ellen. “Een uur na mijn bezoek belde ik de makelaar met de boodschap dat ik het wilde kopen.” Het oude herenhuis bleek een voormalig klooster te zijn waar de zusters van Niel verbleven en stond al zes jaar te koop. “Onbegrijpelijk!”, zegt Ellen. “De authentieke sfeer en de krachtige vrouwelijke spirituele energie die de zusters achterlieten, overtuigden me meteen.”

HEILIGDOM

Dat is niet zo vreemd als je weet dat Ellen onder de naam ‘Jackie Bohème’vrouwelijke ondernemers samenbrengt rond uiteenlopende topics om hen te inspireren, te motiveren en te verbinden. Ellen besloot het voormalige klooster compleet te renoveren tot eventruimte en suite-appartement in ware Jackie-stijl: met zachte materialen en kleuren, krachtig minimalistisch design en oog voor detail. Het doel was om het authentieke karakter van het pand te laten herleven en een sereen, maar toch warm thuisgevoel te creëren. Voor de inrichting verzamelde Ellen een team van bijna uitsluitend vrouwelijke ondernemers om zich heen. Stuk voor stuk creatieve en gepassioneerde zielen. “Ik geloof dat meubels en objecten de passie en liefde uitstralen waarmee ze gemaakt zijn en dat ze de ruimtes vullen met een unieke energie.” In alle kamers van het huis komen dezelfde materialen, zoals staal, hout, cementpleister, keramiek, wol en linnen terug. “Eigenlijk kan dit huis fungeren als twee appartementen, elk met een aparte ingang. Maar door het terugkerende materiaal- en kleurgebruik moet het aanvoelen als een geheel.”

JAPANSE THEEHOEK

De favoriete plaats van Ellen is de Japanse theehoek op de eerste verdieping. Die staat volledig in het teken van rust en ontspanning. “Deze lichte ruimte met zicht op de tuin nodigt uit om tijd te nemen voor jezelf en verbinding te maken met je innerlijk. Even een boek lezen, wat mediteren of yoga-oefeningen doen, het kan hier allemaal.” Op de bovenste verdieping bevinden zich een badkamer en twee luxe suites. Dankzij een sobere aankleding, veel lichtinval en zachte tinten, stralen ze dezelfde sereniteit uit als de rest van het huis.

Check-Up state: NOT OK Last saved by: Bossens, Peter